top of page

Bloematelier Flora

Werkwijze

Bloematelier Flora staat voor een persoonlijke benadering bij alles wat gemaakt wordt. Om dit te bereiken wil ik graag achter uw smaak en uw wensen komen. Aan de hand van een persoonlijk gesprek thuis of op uw bedrijf probeer ik deze wensen zo veel mogelijk te vertalen in het bloemwerk dat ik voor u maak. Op deze manier vertaal ik uw persoonlijkheid of die van het bedrijf zo veel mogelijk in het bloemwerk, waardoor u zich hier goed in kunt identificeren.

 

Als het bloemwerk gemaakt is bezorg ik het op locatie. De kosten van bezorging zal berekend worden aan de hand van de afstand tot mijn atelier.

Bloematelier Flora is een atelier dat anders is dan de gemiddelde bloemenwinkel. Dit betekend dat ik geen bloemen standaard op voorraad heb, maar ik heb altijd mooie afbeeldingen van alle mogelijke bloemen. Al het bloemwerk groot of klein maak ik op bestelling, wat er voor zorgt dat ik een paar uur voor de levering verse bloemen haal en dat verwerk. 

Zoals u misschien gezien hebt ben ik alleen open op afspraak, maar u kunt me altijd bellen voor een bestelling of andere vragen. Als u wil langs komen bel me gerust of kijk wanneer de borden buiten staan.

Mijn verhaal

Ik ben Klara Roest Tjerkstra, in maart 2018 kreeg ik de kans om mijn eigen atelier te beginnen. Na een lange periode in het onderwijs (onder andere richting bloemschikken en biologie), mag ik nu ook weer zelf aan de slag met bloemen. In het creatief bezig zijn en anderen blij maken met bloemkunst kan ik mezelf helemaal kwijt. De geur, kleur en vormgeving van materialen en bloemen maken me blij en vrolijken mij op.

 

In mijn jeugd heb ik een bewuste keuze gemaakt voor de bloemschikopleiding. Vanaf dat moment heb ik al mijn opleidingen gedaan die gerelateerd zijn aan bloemen. Ik ben op dit moment zelf bezig met het behalen van mijn Proeve van Meesterschap, de hoogste titel in de bloemsierkunst.

Mijn inspiratie voor al mijn bloemwerk haal ik uit de natuur en vormgeving van de bloemen. Elk seizoen heeft zijn kracht en schoonheid en daarbij horen ook elk seizoen andere bloemen. Ik kan dus ook niet zeggen dat ik specifieke favoriete bloemen heb. Het liefst gebruik ik daarom materiaal dat bij het seizoen hoort.

profiel mezelf.jpg
bottom of page